Over Karin

Alweer 5 jaar Karin’s Kookcollege!

5 jaar geleden startte ik met Karin’s Kookcollege. Een droom die uitkwam, eindelijk kon ik mijn passie en hobby met elkaar combineren. Ik stond in de startblokken voor een fantastische toekomst als kok en zou iedereen leren koken die dat wilde. Vooral kinderen waren mijn doelgroep, mijn ambitie lag bij het onderwijzen in gezonde en lekkere voeding en het helpen bij het ontwikkelen van smaak bij de jeugd. 

Nu, 5 jaar later, is mijn ambitie verschoven. Ik richt me voornamelijk op het cateren van feesten en partijen, het geven van kookworkshops aan (grote) groepen en vooral heel veel koken! Dat is wat ik het liefste doe en ook wat ik het beste kan! Door het effect van de lockdowns tijdens Corona en een aantal minder prettige ontwikkelingen op persoonlijk vlak, ben ik met mezelf in conclaaf gegaan om uit te vinden wat ik precies wil met het College, zoals ik het noem. 

Waarom doe ik dit ook alweer?

Ik bén nog steeds Karin’s kookcollege. Mijn ambitie om iedereen lekker te laten genieten is niet veranderd. Mijn skills zijn wél veranderd. Ik ben een betere kok geworden, heb mezelf ontwikkeld en ben me gaan verdiepen in verschillende keukens. Door héél veel te koken en nieuwe dingen uit te proberen, heb ik nieuwe gerechten, kooktechnieken en smaken ontdekt. Ook ben ik veel beter geworden in het maken van grote buffetten en cateringen. Mijn hapjes worden steeds diverser en zien er steeds beter uit, al zeg ik het zelf. Door de groeiende vraag uit de markt, is mijn assortiment uitgebreid met steeds meer vegetarische en vegan hapjes en is het ook mogelijk om gluten- en lactosevrije hapjes te bestellen. Daarnaast ben ik begonnen met een ontbijt- en lunchservice. Eigenlijk alles wat met eten te maken heeft, kun je bij me bestellen. En ook op maat, dus altijd precies wat je wilt en waar je zin in hebt.

Eén van de allerleukste aspecten van mijn werk, is het werken als thuiskok op locatie. Er zijn weinig dingen meer bevredigend dan een tafel vol mensen heerlijk verwennen met een mooi menu, als dan niet door de gasten zelf samengesteld. Met heerlijke bijpassende wijnen of andere dranken, een prachtige opmaak en het ontspannen gevoel van lekker in je eigen omgeving genieten van een culinaire lunch of diner. Dit doe ik voor 2 mensen, maar ook voor 12, net hoeveel mensen er samen willen genieten ☺#zetmijmaarindekeuken

En de kinderen dan?

Natuurlijk vergeet ik de kinderen niet, want het blijft toch heerlijk om samen met hen te koken en bakken en een gezellige en gezonde maaltijd te maken. Dit doe nu ik als Superchef voor Onderwijs Gezond (www.onderwijsgezond.nl) Ik verzorg samen met hulpkoks uit groep 6, 7 en 8 de lunch voor de hele school. Naast dat dit ontzettend leuk is om te doen, geeft het ook een goed gevoel om de kinderen iets mee te geven over gezondheid en voeding.

Hoe zit dat met je papieren?

Dat zit wel goed. Ik heb een diploma Levensmiddelentechnologie (de huidige term is vakexpert voeding en technologie), en ik ben HACCP en GMP gecertificeerd.  Ik ben, naast ervaringsdeskundige, een gediplomeerd kok. Ook heb ik ruime ervaring in lesgeven van kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar, ik maak samen met basisschoolleerlingen een gezonde lunch voor de hele school, en als het nodig is, vervang ik collega-chefs op interim basis als zelfstandig werkend kok.

Intussen ben ik NVWA geregistreerd. Ik heb dus niet alleen de passie, maar ook de kennis en kunde om te doen wat ik het liefste doe.

Hoe werk ik?

Met wat ik doe, probeer ik een vraag te beantwoorden. Vraag en aanbod, korte lijnen, directe resultaten.

Dus jij wilt leren hoe je een feestelijk 3-gangen diner voor de hele familie in elkaar zet? Ik leer het je.

Jij wilt juist nìet uren in de keuken staan? Regel ik voor je.

Jij wilt een gezellige en smakelijk teamuitje? Kan geregeld worden, ook op je eigen locatie!

Je wilt een gezellige avond met vrienden, vriendinnen, familie of de leesclub? Ik geef een supergezellige themakookworkshop waar je gezellig met zijn allen nieuwe smaken leert kennen.

Wil jij ook aanschuiven?

Neem contact met me op voor meer informatie. Eet smakelijk!