Over Karin

Waarom doe ik dit?

Ik bén Karin’s kookcollege. Alles hier ligt heel dichtbij me. Kinderen, koken, voedsel, kennis overbrengen, gezellig samen iets maken. Maar vooral zorgen dat mijn cursisten trots en blij de deur uit gaan, omdat ze echt iets hebben geleerd waar ze de rest van hun leven iets aan zullen hebben. Daar geloof ik in, dat is mijn missie.

Hoe kom ik hier?

Aangezien ik al ruim 40 jaar op deze aarde rondloop, komt mijn passie niet zomaar uit de lucht vallen. Als jongvolwassene was ik al bezig met voeding, maar dan op een heel ander vlak. Ik heb de opleiding Levensmiddelentechnologie gedaan en wilde graag een eigen laboratorium hebben ‘als ik later groot was’. Deze droom is op behoorlijk brute wijze om zeep geholpen door de studie die ervoor nodig was. Ik bleek daar niet bepaald geschikt voor.. Dus werkte ik een aantal jaren in de laboratoria van andere mensen, overigens naar volle tevredenheid. Hierna ben ik een aantal prachtige jaren zelf praktijkdocent geweest op de Levensmiddelentechnologie opleiding waar ik zelf heb gezeten.

Daarna gebeurde het leven, zoals ik het altijd noem. Ik werd verliefd, trouwde, kreeg kinderen en koos een tijdje voor een ‘veilig’ leven. Vaste, beste wel leuke baan, met aardige collega’s en een prima cao. En intussen ging ik steeds meer koken. Mede door mijn kinderen (eentje die alles lust wat mama maakt en eentje die wat kritischer is) werd ik uitgedaagd om steeds met wat nieuws te komen. En dat lukte! Ik bleek erg goed te zijn in het bereiden van eten, als zeg ik zelf. Ik kookte voor mijn gezin, mijn familie, mijn vrienden, collega’s, compleet vreemden en kreeg erg veel positieve reacties. Een reactie veel terugkwam was: Je zou hier wat mee moeten doen. Tja, maar wat dan?

Waarom dan toch de sprong gewaagd?

Als je zelf geen keus maakt, wordt er vaak voor je gekozen. Deze uitspraak is al vaker van toepassing geweest op verschillende aspecten van mijn leven. En ook nu kwam hij weer: ik werd ontslagen. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, zag ik dit als HET moment om eindelijk mijn passie te volgen en te gaan doen wat ik wilde! En het gekke was; opeens wist ik ook wat ik wilde. Ik wil mensen leren koken! En niet zomaar koken, nee, ik ga ze eten leren bereiden. Echt, eerlijk, puur en lekker eten. Met alles wat daar bij hoort. Waar komt het vandaan, hoe ziet het eruit, wat is de smaak, wat kan je ermee en hoe zorg je ervoor dat het een smakelijke maaltijd wordt? Dát ga ik doen! Voor iedereen die het wil en een stukje van mijn passie wil ervaren.

Oh, en daarnaast ga ik koken! Zet mij maar in de keuken, zeg ik altijd. Daar ben ik op mijn plek. Experimenteren met nieuwe producten, nieuwe smaken uitproberen, kruiden mengen, proeven, proeven, proeven! En als ik dat dan ook nog eens voor andere mensen mag doen, dan ben ik op mijn gelukkigst. Dus ben ik óók cateraar, thuiskok, geef ik workshops op locatie, doe ik kinderfeestjes in alle soorten en maten en verzorg ik hapjes/lunches/diners/wat je maar wilt, waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. #zetmijmaarindekeuken

Kan ik dat?

Ja, dat kan ik. Ik ben namelijk, naast ervaringsdeskundige, een gediplomeerd kok. Ook heb ik ruime ervaring in lesgeven van kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar, ik geef Smaaklessen op basisscholen door heel Noord Holland (www.smaaklessen.nl ), maak samen met basisschoolleerlingen een gezonde lunch voor de hele school (https://superchefjeroen.nl/schoollunch) en ik werk als kok in een pannenkoekenrestaurant. Voor de broodnodige veiligheid heb ik een EHBO- en BHV-diploma. Ik heb dus niet alleen de passie, maar ook de kennis en kunde om van jouw zoon of dochter een echte kok te maken!

Hoe werk ik?

Met wat ik doe, probeer ik een vraag te beantwoorden. Vraag en aanbod, korte lijnen, directe resultaten. Dus jij wilt leren hoe je een 3-gangen diner voor de hele familie in elkaar zet? Ik leer het je. Jij wilt juist niet uren in de keuken staan? Regel ik voor je. Jij wilt dat je puber leert hoe hij of zij op een gezonde manier op eigen benen kan koken? Ik leer het hem of haar. Je wilt een gezellige avond met vrienden, vriendinnen, familie of de leesclub? Ik geef een supergezellige themaworkshop waar je aan mee kunt doen!

De kookcursus voor kinderen geef ik in kleine, persoonlijke groepen van 6 personen. Op deze manier krijgt iedereen evenveel aandacht en kan er ook makkelijk in groepsverband worden gewerkt. De kindergroepen probeer ik zo samen te stellen dat alle deelnemers ongeveer dezelfde leeftijd hebben, om zo een prettige en veilige leeromgeving te creëren. De cursus bestaat uit 6 lessen en wordt afgesloten met een gezamenlijk bereide lunch of diner voor een genodigde. De deelnemers krijgen na afloop een certificaat en een groepsfoto. Klik voor meer inhoudelijke informatie hier. Meer informatie over de losse workshops, thema kookdagen en volwassenencursus vindt je hier.

Wil jij ook aanschuiven?

Neem contact met me op voor meer informatie!