Basis kookcursus. Voor jongeren, kinderen en volwassenen.

Kookcursus, van basis tot culinair. Voor iedereen die meer wil doen in de keuken!

Jongeren:

Als ouders weet je dat het ooit gaat gebeuren: je kinderen gaan de deur uit, studeren, op zichzelf wonen. De afgelopen jaren heb je ze zo goed mogelijk proberen mee te geven hoe ze zichzelf in leven kunnen houden met gezond en verantwoord voedsel. Dus nu ze op eigen benen in hun eigen keuken gaan staan, zullen ze het wel redden toch? Of zegt je zoon of dochter (net als de mijne..) ‘er bestaat zoiets als Thuisbezorgd, mam’ ☺

Aangezien ze dat waarschijnlijk maar een paar dagen kunnen betalen, is het toch handig als ze iets meer kunnen dan water koken en de magnetron bedienen. Daarom geef ik een kookcursus voor jongeren die (bijna) op het punt staan hun eigen keuken in gebruik te nemen. In deze (korte) cursus leer ik ze de basis. Dus koken (groenten, aardappels, rijst, pasta), bakken, snijden, bewaren, hygiëne en een hoe je op een makkelijke en voordelige manier gezond kunt koken.

Kinderen:

De kookcursus voor kinderen geef ik in kleine, persoonlijke groepen van maximaal 6 kinderen. Ze leren niet zomaar koken, maar ècht eten bereiden. Met alles wat daarbij hoort. Waar komt het vandaan, hoe ziet het eruit, wat is de smaak , wat kan je ermee en hoe zorg je ervoor dat het een smakelijke maaltijd wordt? De cursus bestaat uit 6 lessen en wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch of diner voor een genodigde.

Volwassenen:

De cursus voor volwassenen deel ik zo in, dat het een gezellige groep wordt waar je je techniek kunt verbeteren en nieuwe dingen op kookgebied kunt leren. Elke les behandel ik een ander thema, ook kunnen de deelnemers zelf een onderwerp, thema, techniek of bepaald recept aanbrengen wat ze willen leren. De lessen zijn daarom persoonlijk en je leert er echt van. Met als resultaat dat je jezelf, je gezin en je vrienden heerlijk kunt verrassen met je culinaire kunsten! De lessen kunnen ook los worden gevolgd.

Wat is het resultaat van de kookcursus?

Uiteraard dat je kunt koken! En voor jezelf kunt zorgen natuurlijk. Jongeren zullen een keus hebben om iets voor zichzelf te maken in plaats van een pizza bestellen. Kinderen kunnen voor of samen met hun ouders koken. En als volwassene kun je je familie of vrienden verrassen met je culinaire hoogstandjes! Wat wil je nog meer?☺

Meer informatie?

Neem contact met me op voor meer informatie en hoe, wat waar en wanneer.