Sinterklaas workshop groot succes!

Sinterklaas: altijd lekker..

De Sinterklaas workshops van afgelopen week zijn een groot succes geweest! Alle deelnemers zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan en hebben de heerlijkste baksels gemaakt. En wat was het gezellig.. Alle deelnemers, ontzettend bedankt voor het meedoen!

Nieuwe workshop!

De volgende workshop staat alweer op het programma: 8 december is er een stamppotten-workshop! Prima passend bij dit jaargetijde van vroeg donker en koud weer. Misschien een goed idee om dit jaar eens wat anders te doen met Kerstmis? Kijk voor meer informatie in de agenda, geef je op en laat je verrassen!

Recept voor Sinterklaas lekkers

Hier een recept voor een bijzonder heerlijke Sinterklaas traktatie: speculaas cheesecake.

Voor een klein taartje (bodem 18 cm) Als je een grote wilt maken, gewoon de receptuur verdubbelen.
½ sinaasappel, 2 eieren, 2 el fijne kristalsuiker, 50 ml slagroom, 200 gram kwark, ½ tl vanille-extract, 1 tl speculaaskruiden, 1½ el abrikozenjam, 25 gram boter, 150 gram speculaas, in stukken
Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de speculaas in een vijzel (of keukenmachine, of met een deegroller) fijn en smelt de boter. Voeg de gesmolten boter en een flinke eetlepel jam toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Druk het speculaasdeeg in de springvorm over de hele bodem uit, maak ook een opstaande rand van 3-4 cm. Zet even in de koelkast.
Klop in een kom de kwark met de slagroom, vanille-extract, speculaaskruiden en suiker met de mixer tot een glad mengsel. Mix vervolgens de eieren er één voor één door. Schenk dit mengsel in de taartvorm.
Boen de sinaasappel schoon. Snijd de sinaasappel met schil in dunne plakken en halveer de plakken. Bestrijk de plakken sinaasappel aan 1 kant dun met jam.
Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de cheesecake eerst ongeveer een half uurtje, zodat de kwark al iets steviger is. Anders zakken de sinaasappelparten door de kwark naar beneden en dat is zonde voor het uiterlijk van je taart. Leg de sinaasappelparten met de jam naar boven in een cirkel op het kaasmengsel en bak nog ongeveer 15 minuten tot goudbruin en gaar.
Laat de taart eerst 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan de rand van de vorm en laat de taart verder afkoelen.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *